In definitiv, exista o singura problema: cum sa razbati?!

vineri, 8 iunie 2007

Believe


Inca o ora si simt miros de pranz amestecat cu puternic miros de weekend. Ascult "Elton John - Believe". Port acel costum gri inchis ce ma face sa ma simt mult mai bine. Ma admir in oglinda liftului in fiecare dimineata iar azi chiar am fost multumit de imagine.

Ma gandeam la melodia asta...a lui Elton. Ce versuri are... cum numai un gay poate scrie. Ma intreb de ce lucruile care te "misca" sunt facute de oameni anormali. Nu ai sa vezi un inginer dintr-o fabrica autor a nu stiu ce minune. O sa vezi un dezaxat mintal ca scris o carte ce iti ravaseste viata cateva saptamani. O sa auzi o melodie ce provoaca lacrimi cantata de un gay si o sa vezi un sportiv amarat din Conco cum bate un record mondial.

Imi plac la nebunie nebunii. Sunt unul dintre ei...evident toti ne credem nebuni dar eu eclipsez multa lume. Cati dintre voi merg cu 160km/h pe constrasens...noaptea...cu farurile stinse...pe ceata???. Ma rog...e doar un exeplu scurt si ma opresc aici pentru a lasa departe de mine senzatia de lauda.

Legat de nebunia asta o sa va povestesc o chestie...Era in apropiere de Craciun. Ne-am despartit. Eu intr-un oras eu ...Craciun la mare. Simteam ca nu avem aer unul fara celalalt. Incercam pe cat putem sa nu ne scriem mesaje si mereu unul din noi incalca acest concept. Mereu veneau raspunsuri insetate de pasiune.

Isi propusese sa plece la prietena ei sa faca Revelionul acolo. In alta tara. Nu avea cum sa plece decat trecand prin Bucuresti sau mai exact sa ramana o noapte acolo...asa ca i-am trimis cheile prin curier, eu fiind plecat din Bucuresti. Pe pat o astepta un trandafir alb, era lucrul pe care il primea de fiecare daca cand interactionam. Cu lacrimi in ochi mi-a trimis un sms...ca ma uraste si ca promite sa ma uite...macar in avion.

Intra pe messenger de la prietena ei..pornim webcams si ne vedem. Discutam tampenii...ca amicii si ii spun prieteni "SA AI GRIJA DE EA...SA NU II FRANGA CINEVA INIMA" Mi-a reprosat ca sunt gelos, posesiv si alte cacaturi pe care femeile nu ezita sa le spuna frecvent. Simteam ceva..poate mai mult decat simteau ele, poate nici nu se intamplase.

De Revelion ii dau un mesaj in limba tarii in care se afla...la ora la care incepea noul an si o sun la 00.00 ora Romaniei. Am vorbit putin...si simteam ca ne facem rau...ne-am oprit dupa 3 minute.

Vin..o iau de la aeroport. Era superba...parul ei blond si un imens fular verde m-au facut sa o remarc din sutele de oameni. Mi-a sarit in brate si pana acasa am fost imbratisati tot drumul. Am si uitat ca noi nu mai eram impreuna. Ajungem la mine...desface bagajele...imi da un cadou si scunde in poseta o scrisoare...Simteam ca simturile mele nu au simtit gresit in zilele precedente. Ii multumesc pentru cadou si cad pe ganduri....de ce imi ascunde scrisoarea. O intreb ce e ...imi spune, o scrisoare dintr-un cadou. Cu stilul caracteristic...mi-a taie.."ce nu mai am voie sa primesc cadouri?"

Iesim in oras...stam la povesti, telefonul devine destul de stresant prin primirea de mesaje. Cam multe mesaje sambata seara la ora 22 pentru o persoana ce a lipsit 10 zile din tara. Raman la fel de indiferent...ne facem de cap prin lume...si ajungem acasa in zori. Am dormit mult...dar nu mai mult ca ea. O priveam in lenjeria rosie , cum era pe jumatate acoperita, purtandu-mi bluza, cu pielea ei fina...inca bronzata de la mare, cu parul ondulat...ravasit.

Ma duc sa iau de jos ceva ...nu stiu ce..ceva sa ii placa la trezire. I-am luat niste flori ...ciudatele, nu erau trandafiri, erau niste flori de iarna vandute de o batranica. I-am luat toate buchetele. I-am luat si ceva de prins parul..se plangea ca nu mai are nimic la ea..am luat si ceva dulce.

Asteptam sa se treseasca...povesteam pe messenger. Dar in mintea mea era o singura intrebare...ce e in acea scrisoare? Nu ma pot abtine sa nu o iau de unde a ascuns-o. Ma umileam umbland in poseta unei femei. Am preferat sa fiu umil si cu mintea clara decat un continuu on ce suspecteaza. Am luat-o...imi tremurau mainile citind-o, mai bine am scanat-o. Mintea clara de apoi m-am gandit ca ma ajuta.

Erau niste tampenii scrise de un admirator ...probabil omul a plimbat-o si el de cateva ori, si la plecare i-a facut un cadou. Un cacat...nu m-a deranjat deloc...dar simteam ca am cu ce sa o chinui. Ne-am trezit ...am lenevit prin pat si ii pun filmul "Unfaithful". In film pentru cine nu a vazut...se poate observa povestea uni femei..ce inseala, evident fara nici un motiv.

Dupa film...ramane muta cateva minute. Nu intelegea, sau poate intelegea...de ce eu i-am pus acest film. Au urmat zile intregi discutii via sms pe aceasta tema...Era in completa abramburela, nu intelegea daca stiu...sau nu de tipul ce i-a scris, sau daca stiu ce e in scrisoare. O manipulam in cel mai nesimtit mod, ii dadeam putin cate putin informatia la limital. Dupa 2 luni a cedat...mi-a zbierat in telefon ca sunt obsedat, gelos...etc.. Am tacut, din acea clipa nu i-am mai zis nimic.

Dupa luni de zile...vreo 4 ma roaga sa ii dau un nr de tel din tel ei. Caut la numele respectiv si vad prefixul tarii unde si-a petrecut revelionul. Il trecuse pe tip cu nume de fata schimband ultima litera a numelui. M-a scarbit...la 3 noaptea am plecat din casa ei. Imi venea sa mor stiind ca cea mai geloasa femeie din viata mea face cacaturi de adolescent. Am mers prin frig pana acasa ...am si uitat ca eram cu masina...am mers pe jos vreo 3 km dupa care m-am intors. Am urcat la ea...nu ma puteam abtine sa nu tip la ea. Mi-am iesit din minti, cearta noastra a durat putin..dar a fost intensa. A venit dupa mine pe scari...se agata de gatul meu, nu mai aveam inima sa ma opresc, era ca o bucata de carne. Nu imi inspira nimic, nici lacrimile ei, nici tipetele pe scara blocului la 5 dimineata nu ma faceau sa ma opresc. S-a oprit pe o scara in fata blocului si plangea. Era desculta, imbracata sumar, vantul ii batea prin parul deja ravasit. Asta e imaginea ce mi-a ramas in minte, e tot ce am vazut in cateva secunde cat am intors masina.

Durerea mea poate era mai mare ca a ei. Sau poate durerea ei era mai mare ca a mea..sau cine stie. Asta e iubirea, trebuie sa crezi in ea si sa suferi. In fiecare zi sufeream impreuna ...si asa am avut cea mai frumoasa poveste de dragoste.

Acum...suntem goi...avem relatii normale

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu